Dana - en söt, men envis historia

Igår, en lite molning men regnfri förmiddag skulle jag ut med min ära häst på en skön ridtur. När jag kom fram var jag lycklig eftersom Dana kom emot mig när jag gick efter sakerna. Jag hälsade på henne och tänkte att det kommer att bli världens härligaste ridtur.. Men så fort jag kom med tränset sprang hon iväg! Och som jag försökte att fånga henne. Alla knep jag någonsin lärt mig, men inget funkade. En sak som skulle ha funkat var dock med bröd, men tror ni att jag hade med bröd? Nej! Jag höll på i en timme minst, och sedan gav jag upp (jag vet... man ska inte låta hästen vinna, men nu var jag så irriterad). Så jag satte mig ner i gräset och började sjunga för mig själv. Dana höll sig på nära håll hela tiden. Hon kom t.o.m. precis brevid och betade lite, hon som för en stund sedan sprungit iväg hals över huvud. Efter en stund så lade hon sg ner plötsligt. Precis brevid mig! Jag blev så lycklig! Det betyder ju att hon måste lita på mig! (åtminståne lite i vart fall). Men en broms kom och tvingade henne at stiga upp, så hon slumrade till stående istället. Jag steg upp, och lite osäkert var det nog ifall jag skulle få klappa henne eller inte, men det fick jag nog även om jag fick stå en bit ifrån och sträcka mig för at nå henne. Efter en liten tund bestämde hon sig ändå för att komma närmare och medan jag skrapade henne så skrapade hon mig tillbaka, ni vet så där som hästar brukar göra till varandra. Sedan sade jjag att hon nog får gå till sina kompisar nu, och så gick hon. Även om dt inte blev någon ridning så var jag ändå glad. Nytt försök idag istället. Och nu måste jag komma ihåg bröd...

Det regnar aldrig i Raseborg...

Då var en premiär och en premiärsfest avklarad! Och inga dödsoffer! (Jag vet, jag är lite sen med att skriva eftersom premiären och festen var på torsdag, men det är ju sommarlov!) Nåja, till premiären till att börja med. Den gick överraskande bra för mig, eftersom jag hade gjort bort mig massor på genrepet dagen före. Det var förstås inte bara jag som gjorde bra ifrån mig. Jag tyckte nog att alla var extremt duktiga! Kunde inte ha blivit en bättre första föreställning!
Premiärsfesten gick även den bra. Vi åt och umgicks lite. Dessutom fick alla som ville ta och uppträda med en liten sång eller dylikt. En skön sommarkväll på Tunaborg alltså, och vi var hemma först 3 så trivdes gjorde vi nog.
Idag var det dags för andra föreställningen. Andra föreställningen som alltid anses vara den sämsta, eftersom då har man överlevt premiären och då tror man att man klarar det elegant. Vet inte om det stämmer, men det kanske finns en liten sanning bakom det i alla fall eftersom jag lyckades göra bort mig lite. Men inget värre med den saken. Det som var värre var nog regnet som kom. Oj! Förlåt! Vattnet som trillade från skyn (det regnar ALDRIG på Raseborg). Men även det överlevde vi. Dessutom sade Fia att de  hade förutspått endast en föreställning med regn den här sommaren, så var det ju undan med den saken! ;)
Jaa... Vad kan man säga? Vi har (bokstavligen) med både blod, svett och tårar lyckats åstadkomma en riktigt bra pjäs, och det känns skönt att allt övande ger resultat. Och nu är det bara 18 föreställningar kvar..

Trötter...

Ojoj! Kommer man någonsin att vakna igen? Det blir bara tyngre och tyngre att vakna efter midsommarafton. Tur att det bara är en gång om året! En skön midsommar var det ändå, midsommarafton vid Flacksjö och midsommardagen var det dans på Torparrian. Skönt som sagt, men tungt! Jag börjar nog bli för gammal för sånt här..

GLAD MIDSOMMAR!

Det är ju midsommar imoron hörni! Vart har sommaren tagit vägen?! Jaja.. Det är mycket kvar ännu, men det är bara en vecka till Raseborgssommarteater premiär!! Känn på den ni! Ojoj... Snart börjar man ju bli lite nervös. Det finns nämligen en hel del sångtexter att slipa på i mitt huvud. Och dessutom är inte ens all min rekvisita i skick! Ojoj! Men nog snackat om det! Vad jag egentligen ville var att önska er alla en riktigt skön och trevlig midsommar! (och se nu till att vara försiktiga ni som vistas nära vattnet!)

LEDIG!!!

Sommarlov idag! Inget jobb! Ingen teaterövning! Bara ledig ledig ledig! Perfekt ögionblick att cykla ner till hästarna i Snappertuna! Fia gjorde mig dessutom sällskap. Fint väder var det, så det var rätt skönt. Dock har jag kommit underfund med att jag inte kan vara utan någonting att göra en längre tid! Det är ser ni då som jag börjar tänka, och det är inte bra! Jag blir nämligen bara rastlös och kommer på en massa ideer. eller så går det mot det andra att ja säckar ihop och deppar över allt möjligt. Nej! Det är nog tur att jag har fullt upp hela tiden!

Ps. Dock har jag tyvärr inte så fullt att jag inte skulle hinna sitt a här vid datorn. Jag har nämligen hitta en ny favorit serie på (surprise, surprise) youtube! (Klicka här!)

Pps. Min lilla Rabbe blir inte bättre. Fast vi har gjort ett litet framsteg! Han sade inte något deprimerande när jag matade honom idag. Han lät maten tysta munnen för en gångs skull!

Ha det bra!


Ner med datorn

Nu borde jag verkligen ligga och sova! Har suttit alltför många kvällar uppe sent. Och alltid framför den här jäkeln. Men det blir så för min vardag ser oftast ut så här: Far på jobb, kommer hem och byter om för att sedan åka till hästen, sedan tar jag på hemvägen en sväng förbi Raseborg för att vara med om lite teaterövning. När jag sist och slutligen kommer hem är jag dödsslut (men glad). Jag hör att sängen ropar mitt namn. Dock ropar datorn min högre, så jag tänker att jag bara skall kolla min mejl och sådant. Dock så tycks det alltid sluta med att jag sitter ett par timmar här medan klockan blir över midnatt, och så har jag igen missat min skönhetssömn! Jag har faktiskt ingen aning om vad jag gör, men det är som magi. Klockan bara springer iväg när jag sitter här! Tänk nu så mycket jag skulle ha gjort om jag inte skulle ha suttit här! Alla timmar som jag skulle ha kunnat använda till nytta istället, (som att sova).. Så bröder och systrar! Jag föreslår att vi alla gör en kupp! Ner med datorn, ner med datorn...

Rabbe

Jag har skaffat ett barn! Han heter Rabbe. Dock är han lite deprimerad... :( Undrar om det går att få han på bättre humör.. Hmm.. (Märks att jag har haft tråkigt va? xD )


Tandläkar besök

Jag är så stolt över min lilla häst! Tandläkaren var nämligen på besök, så direkt efter min omtent i finska (som jag hoppas gick bra) åkte jag till Dana förr att "hålla henne i handen" när tandläkaren gjorde sitt. Jag som är livrädd för dem vet ju själv hur läskiga tandläkare kan vara! Men det gick mycket lugnare till än vad jag hade trott. Jag trodde att hon inte alls skulle stå stilla (Dana då, inte tandläkaren). Jag trodde hon skulle svansa runt och hoppa hit och dit, men stilla stod hon och drog inte alls (fortfarande Dana). Lite skrämmande var dock den där grejjen som håller upp käften. Men det skulle jag också tycka! Så det är helt förståerligt. Nu är det i vart fall skönt att veta att tänderna är fixade (för de var hemska!), och att hovarna inte behöver fixas på en tid ännu. Nu är det bara jag som skulle behöva gå på en tandläkarkontroll kvar...

Fågelburen

Uh je! Det kom just "The Birdcage" på Nelonen! Lyckans dag, eftersom jag velat se den nu efter jag var och såg på "La Cage aux Folles". Varför? Jo för att "The Birdcage" baserar sig på "La cage", men den här gången utspelar det sig i Florida, och några andra saker i handlingen avviker sig ju fårn originalet. Dessutom var det ingen musikal det här, vilket ju var lite trist, men i stället fick jag skratta massor! Det var nämligen precis min humor i filmen. Inte sådär att "här skall du skratta", utan mer så att man måste förstå det roiliga. Svårt att förklara, men liksom inte sådär att du får ett skämt på beställning och du fattar det, utan de kommer smygande här och var (långa oförsåerliga förklaringar, jag vet). I alla fall så hade jag jättekul och satt och fnissa här uppe för mig själv. Synd bara att jag blev bortjagad nerifrån, för pappa vägrade se på den (han har något slag av homofobi), så jag hamnade sitta i mitt rum med min digibox som stärvar som sjutton, så en ganska hackig film fick jag se. Men jag fick ju helheten och många roliga stunder! Av mig får filmen 4/5 stjärnor, tror jag. Roligaste filmen jag sett på länge! :D


Youtube = Love

Ojoj! Nästan en vecka har gått av sommarlovet, och sommarjobbet, och man är så väldans trött! Redan! Hur ska det här gå? Som tur är finns det sysselsättningar på kvällarna för att lätta upp stämnnigen lite. Bl.a. hästarna, Raseborgövningar och youtube (kalla mig "youtube nörd"), räcker långt för att underhålla mig! Inte skall man klaga inte! Synd bara att alla fina varma sköna sommardagar far åt att stå inne.. Men det är åtminstone svalt och skönt där bakom köttsdisken så inte skall man klaga där heller! Äh! Sorry för tråkig läsning, men har ingen aning om vad jag skall skriva just nu! Inga idéer, tankar eller funderingar överhuvudtaget! Ville bara uppdatera mig lite. Jag tror denna tomhet i skallen har något med sommarlov att göra, man har liksom raderat allt efter skolan! Ganska skönt egentligen..

Ps. Klicka här! Ett jättesött klipp när grabbarna i 30 seconds to mars försöker prata finska! (träffade rakt i mitt hjärta! ;') )

Pps. När jag ändå är igång så måste jag ju ta och länka till mitt favoritklipp (WARNING! Tyvärr är min humor på ganska låg nivå (Milo vet), så bli inte besvikna om detta inte underhåller er!)Klicka här!


morr...

Grrrr! Fick just veta att Jared, Tomo och Shannon hade kommit ut och gettt autografer och sådant just efter vi farit! Det här kallas fitteri! Dé kund ju ha informerat mig om det! :P Still, I heard them and saw them!! :D

The secret is out...

I THINK I'M IN HEAVEN!!!

Jag svävar nämligen fortfarande på rosa moln från gårdagens efterlängtade konsert! Den var så värt alla timmars väntan! (skulle t.o.m. kunna ha väntat ännu längre, fastän grabbarna såg ut som myror). Det bästa av allt är att de låter ungefär likadant som på albumet, (30 seconds to mars, alltså, för er som har missat!). Jag menar Jared har bra röst även påriktigt. Speciellt i "A Modern Myth", som han förståss drog ensam med akustisk gitarr. Så vackert att tårarna nästan började rinna! Samma hände det nästan till "From Yesterday" ochh "The Kill". Underligt att jag inte var hes idag, med tanke på hur mycket jag skrek och skrålade till låtarna (stackars Milo!). Jag var nog ganska hoppsig, både före, under och särskillt efter konserten! ;) Anyway, en annan härlig sak med konserten var alla människor, alla fans. Så många som diggar samma band som en, känns härligt! :D

Så tusen TUSEN tack MILO, för att du ville komma med! De var en av mina bästa dagar, (eller kcällar någonsin!).! :D

och så måste jag ju också tillägna ett tack till Jared, Shannon, Tomo och Tim för att de ville komma hit till lilla Finland och spela!

image7
            Fotad av Ines

Bara några timmar kvar till...

30 SECONDS TO MARS!!!!!

Första juni...

"För hela året har jag väntat på, juni  juli augusti!"
Första dagen på sommarlovet, och solen skiner från en blå himmel! Aaah! De e sommar!! Raseborgsövningarna börjar att vara på Raseborgs scenen från och med idag. Vad härligt! och vi får ta på scenkläderna idag. Ännu härligare! Dessutom är jag helt uppe i det blå! Gissa varför. Jo, : 30 SECONDS TO MARS I ISHALLEN IMORGON!!!

RSS 2.0