SOMMARLOV!!!!!!

"Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor..."

Finns det några härligare toner i hela världen? Man känner sommarlovet ända ner till tårna! Ingen skola mer på massor av veckor!!! Jiiiihaaaa!!! Freedoom!!! (dock är det dags för jobb, but whatever!) Inget kan förstöra min sommarlovs glädje! Nu är det snart dags att sluta sig till större sällskap att dela glädjen med! Dessutom har Make nyligen fölat! Det blev en vit-brun liten hingst!! Kan sommarlovet börja bättre??!?! :D

"Nu nalkas ljuva sommar, occh gräs och gröda gror..."

HA ETT RIKTIGT SKÖNT SOMMARLOV NU ALLIHOPA!!!

image6

Snart, snart, snart...

... skolavslutning!! (Hallelujah!!)


Henry Jones Junior

Jaa.. Nu har jag lyckats med nöd och näppe fått mina teckauppgifter klara. Dessutom blev min bokrapport klar igår, så nu är det bara musikprovet kvar. Skönt! Det verkar som om jag klarar mig ändå! Och snart kan sommarlovet börja. I princip så har det ju börja redan, edftersom proven är slut och vad som återstår av skolan är nu egentligen bara picknicken på fredag och avslutningen på lördag. För att fira att provveckan är slut gick jag och Antonia på bio. Indiana Jones var det som visades här på bio Pallas. Den var bra, men lite underligt med en Indy med grått hår och rynkor. Men tur så var han lika vig och skicklig som vanligt, så det störde inte att han har föråldrats lite sedan senaste filmen. Tyvärr så har jag faktiskt ingen aning om vad exakt jag skall berätta om handlingen. Det är det vanliga, Indiana blir jagad och försöker hitta ett historiskt föremål. Det låter kanske lite enformigt, men på någotvis blir man aldrig trött på det. Lika spännande och roligt är det varje gång. Dock tyckte jag att denna film var lite trög i början, men den blev bättre ju längre man kom i filmen. Som vanligt spelar Indianas hatt en viktig roll, det är nog hans käraste föremål har jag en känsla av. Filmen får ännu lite plus av mig för att det finns en jätte sötgubbe med! Håll utkik efter honom om du hade tänkt se filmen. De som tycker om de andra Indiana Jones filmerna, tycker nog om den här också. Dock tycker jag inte att den är lika bra som de andra, men helt sevärd. Om du inte sett filmerna så rekomenderar jag den för dig som tycker om äventyrsfilmer med humor i, och lite övernaturligt.

Nu måste jag nog ta och lägga mig så att Antonia inte vaknar! God Natt och Sov så Gott allihop!

Ge mig sommarlov! NU!

Jag har nog aldrig varit så trött på skolan som jag är nu! Fastän sommarlovet faktiskt börjar på lördag, så känns det ändå som en evighet dit.. Proven bara skiter sig och arbeten skall lämnas in ännu! Tur så är det bara ett prov kvar i alla fall. Nåja... Ingen tid att sitta här och klaga! Dags att ta itu med musikprovet!

F**k the Daily Mail!!

Ok.. Det kanske låter lite radikalt det här eftersom jag inte så ofta brukar svära, men när man är arg så då får man faktiskt göra det!  
Min hela agression handlar nu om My Chemical Romance, eller snarare The Daily Mail. Jag läste nämligen en artikel från deras hemsida där det stod så här:

"The Emo phenomenon began in the U.S. in the 1980s. It is a largely teenage trend and is characterised by depression, self-injury and suicide.

Followers wear tight jeans with studded belts and wristbands. Their hair is dyed black and worn in long fringes to obscure their faces.

Emo - from the word emotional - is a reference to the angst-filled lyrics and melancholy themes of the rock music central to the culture.

One of the foremost of these "suicide cult" bands is My Chemical Romance, from New Jersey.

Their first single, Welcome to the Black Parade, from the album The Black Parade, was released in 2006 and became a huge hit, going to number one in Britain.

The concept album follows the story of a character called The Patient, who dies of cancer.

The Black Parade is a nickname for the place where Emo fans believe they will go when they die."
(
Läs hela artikeln här)

En 13 årig flicka har alltså gjort självmord och nu beskyller de alltså bl.a. My Chemical Romance för det, eftersom hon lyssnade på dem. Men kokko! I vilka av deras texter sjunger dom att det är mycket bättre att dö? MCR stöder inte självmord och våld, snarare tvärtom! De vill hjälpa till att klara av svåra perioder! Om de nu var en s.k. "självmordskult" skulle de då sjunga "I am not afraid to keep on living, I am not afraid to walk this world alone"?! Ja, jag får åtminstone inga självmordstankar om det. Viss tär det tragiskt och ledsamt att den där flickan tog livet av sig (and may she rest in peace!), men det har absolut inget med musiken att göra! Inte kläderna heller för den delen!
Okey, jag kanske överreagerar lite, men MCR hör ju faktiskt till ett av min favoritband, och då blir man ju lite "patriotisk" igen så att säga. Jag beskyddar bara mitt band! Och det är ju så jäkla orättvist1 Jag menar, vad har de för rätt att skriva så här?! Nu tänker jag göra en Gerard Way och säga: F**K THE DAILY MAIL!

Ps. På MCRs hemsida finns ett mycket bra meddelande från bandmeddlemmarna om den här saken!


Dagen efter...

Så var Eurovisionen avklarad för iår! Och nu är det ett helt år kvar till nästa! Det går så fort när man har roligt.. Det blev en väldigt lyckad kväll med varma smörgåsar och tolvpoängare (hihi). Synd bara att Finland inte klarade sig så bra.. Men det var ju ändå en väldigt stor vinst att vi ens slapp till finalen, så är mycket nöjd och kan säga: HYVÄ SUOMI! Eurovisionen i sig var rätt bra. Jag fick många nya favoriter, och vissa låtar blev t.o.m. bättre efterhand. Min största favorit var trots allt Danmark. Den hördes nog lite som något man hört förut, men den gjorde mig glad (och det är väl en av huvudsakerna?). Dessutom måste jag få kommentera den glittriga el-gitarren som Turkiert hade, den får 12 poäng av mig! ;) För övrigt så måste jag ärligt talat säga att jag tyckte det var fel låt som vann. Han jappen var lite sliskig och låten var nog inte så bra trots allt. Jag kommer fortfarande inte ihåg hur den går fastän jag hört den ett antal gånger! Dock tyckte jag att skridskoåkaren och violinisten var bra, men de hörde absolut inte hemma på Eurovision Song Contest (åtminstone inte skridskoåkaren).
Mamma, Milo, min bror och jag gav poäng åt varje land. Det visade sig att Milo gav mest poäng (som vanligt :P) och det som var llite ovanligt, jag  gav sämst med poäng. Min käre bror gav ganska bra med poäng, men är inte säker om han faktiskt hörde på låtarna eller var så begaistrad av artisterna...
Till slut måste jag avslöja att Milo och jag kommer att ställa upp i ESC nästa år! Vi har redan börjat skriva låt, så nu vet ni vad ni har och vänta om ett år: Finlande douze points!

Finlande douze points

Snart snart gäller det! Milo är här (yep yep)! allt är is in ordning. Vi har gjort en liten 5 i top lista så här inför Eurovisionen, så checka gärna den på Milos blogg. Nu med Finska flaggan i högsta hugg skall vi röra oss neråt och inta våra positioner i soffan! Hastala vista (Baby (I'm gonna miss you maybe))!


I väntan på ESC

Jaaa.. Ikväll gäller det! Eurovision Song Contest 2008! I väntan på det måste jag städa (börjar ångra att jag var så lat igår) och dessutom läsa på prov. Men ikväll skall jag ändå sitta och hålla tummarna för Finland! Visst vore det roligt om vi nästa år hade Eurovisonen här igen? ;)

Städa städa varje freda.. Eller?

Jaaa.. Så borde det ha låtit för min del idag, men det fanns ju så mycket annat viktigt att göra än att städa! Som att sova ut (vilket jag inte gjort på länge), se på TV och åka med Johanna till Karis. Dessutom var jag till Fia och såg på ett TV-program vi var med i. Det var ganska roligt, eftersom det inkluderade en dude i en skog med blöja på och Ozzy Osbourne frilla och glasögon (ja, tänk er själva). Det bästa var ändå att våra namn stod i slutexten! Ni kan ju bara gissa hur stolta vi var! Nästan kändisar... XD  Eller så int..
Tyvärr missade jag över halva semifinalen i Eurovision igår, så ingen recension den här gången, men imoron så är det ju final som gäller! "Ingen Eurovision utan Milo" så som tur är kommer hon hit och titta! Dessutom kommer min käre bror med, så ser fram emot imorgonkväll! Då ska jag sitta med min lilla Finlandsflagga och hejja på Finland så de ryker! Hoppas det nu går någolunda bra för dem..

GO FINLAND, GO!!!!

Alltså helt sjukt bra! Finland slapp juh vidare till finalen i Eurovision Song Contest!!! Jippiii!!!! XD Hejja Finland!!!!

Nu var alltså den första semifinalen över, och jag är så överraskat lycklig över Finland just nu (och så är jag lycklig över att Irland inte slapp vidare), så jag kan absolut inte sova ännu! Därför passar det bra med en liten recenssion. Jag satt och poäng satte alla bidragen för mig själv, och jag måst säga att jag nog aldrig varit så här sträng. Det bästa jag gav var 3/5, och det gav jag till Polen (för det var fin melodi i refrängen), Finland (ja, man måst ju få vara lite patriotisk :P) och Rumänien (för att det var en gullig liten duett).
Sedan var det både Azerbaijan och Israel som jag skulle ha tyckt om, om jag skulle få gå och ändra lite på sångerna. Ängeln i Azerbaijans bidrag får dock ett plus (hur kan han få så sjuk hög röst?!??!).
Ryssland... Hmm.. Vet inte riktigt vad jag skall tycka om han.. Jag tycker nämligen att själva karln är något sliskig och låten också (dock tycker jag att den var bättre än förra gången han var med). Ett stort plus får Ryssland för skridskoåkaren!
Jag tror att jag skulle ha tyckt mer om Bosnien-Herzegovinas låt om jag skulle ha blundat, för jag blev ganska störd på människorna som hade någo underlga ryck på scenen. Men helt okey.. Fick iallafall 2 poäng av mig.
Sedan måste jag ju säga några ord om Finland också! Och jag kan säga att skratta, det gjorde jag genom hela sången! Nästan så att tårarna rann! XD Jag vet inte varför, men jag tyckte det var humor! Låten var trots allt inte såååå förskräcklig jag troddde att den skulle vara. Den var faktiskt en av de bättre (ärligt!). Men inte kan man ju säga att den var bra heller...
Så har jag bara ett plus kvar att ge, och det till San Marino. Tyvärr är det inte för låtens skull, utan för stilen. Jätte snygga slipsar, bälten och frisyrer!

Nu väntar jag med spänning på semifinal nummer 2, och sedan är det dags för finalen på lördag. Nu ska jag nog ta och lag mig is säng! Men jag måst bara få säga en sak till:

HYVÄ SUOMI!!!!!Jul, jul. Strålande jul..

Ja, nu är det hänt! Jag har fått min första längtan till julen! Och det är inte ens sommar ännu! Jag vet att jag brukar få jul längtan tidigt, men det här är väl ändå lite överdrivet! Allt tack vare Aki som börja prata om julmat! (Eller var det kanske jag som börja?) I alla fall så var Aki med i disskusionen. Som tur var botades min känsla när Milo frågade vad vi skulle sjunga på avslutningen. Då började jag sjunga på Gyllenetiders "Juni, juli, augusti", och vips var sommarkänslan framme igen! Nu är jag bara orolig över att julkänslan kan dyka upp när som helst igen, och den blir bara värre...

Glitter och Glamour

Oj oj! Fy skämms på mig! Nu har jag varit mycket lat med att skriva! Jag har inte ens skrivit en recension av teatern i var och titta på förra torsdagen! Så här var det:
Vi fick gratis biljetter till svenska teatern i Helsingfors, och lyckodag så var det till "La Cage aux Folles" som jag länge velat se. Och ännu mer lyckodag, vi fick sitta på första raden! Vilket visade sig vara så nära att man kunde känna skådespelarnas andedräkter (och dessutom kunde man se in i deras näsor). I alla fall, för er som inte vet så är "La Cage" en musikal som handlar om en transvestitklubb (eller vad man nu skall kalla det). Det är en homosexuell man som äger det, och hans man, Zaza, är stjärnan i programmet.  En dag kommer ägarens son hem och säger att han är förlovad och han vill att hans föräldrar skall träffa sin fästmös föräldrar, på ett villkor. Sonens rikitiga mamma måste närvara och pappans man måste hållas borta. Det svåra som nu återstår är at berätta för den moderslika Zaza att han inte får närvara vid tillställningen..
Jag tycker det var en mycket bra musikal! Den var t.o.m. lite bättre än vad jag hade förväntat mig! Jag fick riktigt sjukt i kinderna av att sitta och smila hela tiden, för det kan jag lova att man får göra. Också skratta förståss! Pjäsen innehåller massor av bra sånger och dansnummer, och det är ju så festligt att se karlar i smink och fancyga klänningar. Pojkarna som spelar transvestiter gör det mycket bra. Ibland undrar man nog om de är kvinnor eller karlar! De rör sig och pratar nämligen mycket kvinnligt, och jag kan garantera att det lär man sig inte över en natt. Inte ens jag är lika kvinnlig som de var på scen. Mycket duktigt gjort! Storyn är också mycket bra. Det finns både humor och allvar, och dessutom ett bra budskap! "Jag är som jag är" sjunger de, och det betyder att du skall vara den du är, och inte vara rädd för att visa det! Även om du är homosexuell eller transvestit. Zaza är en mycket tuff karaktär tycker jag. Han är sannerligen inte rädd för att visa vem han är och han bryr sig inte heller fast alla skulle skratta. Jag skulle mycket gärna ha han som svärmor! Musikalen får mig faktiskt att tänka på After Darks låt. Den där ni vet: "Ge mig glitter och Glamour", för det finns det gott om i den här pjäsen! Jag rekomenderar alltså varmt alla som har tänkt gå och se den att ni faktiskt skall gå och se den, jag kan enkelt säga att det nog är en av de bästa mucikaler som jag har sett (vilket jag antagligen säger om alla musikaler). Dessutom så är det ju så festligt att gå på teater!

Ps. Ett litet tips för de som blir attraherade av män:
Om ni går på Svenska Teatern i Helsingfors, beställ biljetter på första raden. Där får man många flörtar, och dessutom kan man se under kjolarna! ;)

Säkerhetsväst - a life savior

Nu börjar jag bli riktigt arg på mig själv! Vet ni vad jag gjorde idag? Gissa! Du vet inte? Jag ger dig en ledtråd. Jag var och rida och... Vet inte nu heller? En ledtråd till? Läs föregående inlägg.. Jo! Du har alldeles rätt! Jag trillade av igen! Men det värsta är att idag så trillade jag inte av en gång. Jag trillade av 2 gånger!! Väääldigt smidigt gjort av mig! Men jag kan förklara mig lite. För första gången jag trillade av var det av Nasu. Vi skulle nämligen ut och rida med småflickorna, men inte hann vi långt innan hästarna blev rädda för någonting. Nasu drog en 180 graders sväng, och jag flög i backen. sedan skenade hon efter Dana i full fräs. Emma lyckades i alla fall få stopp på Beauty, så vi lunkade lungt hemmåt där Dana, Alina och Nasu stod. Lyckligtvis hade Alina inte trillat av, men hon hade ingen lust att rida mer, så hon ställde in Dana. Andra gången jag trillade av var av Dana, för jag tänkte hoppa lite med henne senare. Dumt av mig! Jag borde lära mig att hon hatar att bli riden efter att någon just tagit bort sakerna! Till en början gick det bra, men sedan blev det full rodeo, vilket inte jag sitter kvar i, så det var andra gången jag var i backen! Lite pinsamt är det, men man måst ju se det från den ljusa sidan. Jag skulle ju t.ex. kunna ta och bli stuntman! + att jag ju inte slog mig så där jätte massor, och det har jag antagligen min säkerhetsväst att tacka! Så:
TACK TILL DEN SMARTA MÄNNISKA SOM UPPFANN SÄKERHETSVÄSTEN!!!

"Avtrillaren"

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde idag!! Jo, jag trilla av en häst! Igen!! Två gånger på typ två veckor! Men jag trilla inte iallafall av Dana idag, utan Nasu. Och jag vet inte heller hur det gick till. Ena sekunden kom vi i galopp, andra sekunden låg jag på marken. Jag hann inte alls med! Småflickorna har därfför kommit på ett nytt smeknamn till mig. Avtrillaren heter jag från och med nu! Jag börjar nog bli lite orolig över mig själv! Jag tror jag håller på och åldras i förtid. Först försämrades min hörsel, sedan började mitt minne bli dåligt, sedan fick mina knän problem, de knakar i dem varje gång jag stiger upp från att ha suttit på huk. På senare tid har jag fått ryggproblem (Kan inte nämligen stå böjd i längre än en halv minut)  och nu tror jag att jag har tappat balans sinnet! Dessutom sitter jag här och klagar över alla mina sjukdoms problem för er, vilket är ett säkert åldringstecken! Hjälp!!! Jag håller på och bli gammal!

The Demon Barber of Fleet Street

Jag har länge velat se den nya filmen "Sweeney Todd". Tim Burton är ju trots allt min favorit regissör och Johnny Depp min favorit skådis, + att berättelsen utspelar sig i London + att jag älskar musikaler. Jag var dock tvungen att fråga kusin Micke, som var och titta på den på söndag, om jag också skulle våga gå och titta på den, för ni vet, K18 filmer och jag är nog ingen bra kombination. Micke sa att den var blodig, men jag vågar nog gå och titta på den, och nu är det gjort! Jag och Milo var och se den i kväll på bio! Och visst, den var blodig! Men som tur var kunde man oftast räkna ut när den skulle bli blodig, och då kunde man blunda. Jag blev endast en gång överraskad och hann inte titta bort, men jag överlevde! Filmen överlag tyckte jag om! Det fanns både humor, skräck och kärlek i den, fastän det var ganska olycklig kärlek. Jag var t.o.m. nära att börja gråta vid ett tillfälle! Musiken i filmen får också plus! Lite makabert kanske när Johnny Depp sjunger en vacker ballad medan han mördar sina kunder, men det blir en ganska trevlig kontrast. Alla skådespelare kan även sjunga! Åtminstone de flesta.. Som i alla Tim Burtons filmer är miljö, kläder och frisyrer härliga! Så där gothiskt sagolikt, liksom. Stora plus får iallafall Johnny Depps frisyr och läderjacka! Eftersom jag vågade se den så tror jag nog att de flesta skulle våga se den, men jag varnar! Jag satt och spännde mig mestadels av filmen med en halsduk beredd att gömma mig bakom. Dessutom var jag tvungen att titta bakåt nu och då för att checka att ingen var där! En gång tyckte jag t.o.m. att någon rörde mig i nacken! Men antagligen så var det bara en inbillning! eller så var det Milo... Eller så var det nåt annat? Hmmm...


Mopokörning & Sommarhagar

GRATTIS JOHANNA TILL MOPOKÖRKORTET!!!
I'm so proud! ;´D


Idag har Johanna alltså skrivit mopokortet, och blivit godkänd. På första gången! ( Bättre än vad jag lyckades med..). Jag var nu på kvällen ut och köra med henne omkring i Karis, och förståss så tvingade jag henne direkt i den äckligaste korsningen = Kanaltorget. Muahahhahahaha! Men allt gick perfekt! (Förutom att jag lyckades kila iväg före en bil..).  Vi var också och köpte glass bara för att vi fick en sådan otrolig känsla att måsta köpa någonting. Så där satt vi på våra skotrar och mumsade i oss.

För övrigt red vi Dana och Beauty till en liten sommarhage idag. Emma red Beauty, och vi bestämde oss för en liten galopp tävling! Var så stolt över min lilla häst som vann med flera hästlängder! :D När vi kom till sommarhagen var Ramona redan där med Nasu och vi släppte ut dem. Oj så lyckliga de blev! Eller åtminstone tror jag det eftersom alla tre direkt satte nosen ner i marken för att käka. Hmm.. Undrar hur det skulle kännas att bli så lycklig av att få äta gräs.. Men nog tänkt om det! Efter en stund lade min lilla gumma trots allt ner sig och rullade sig ordentligt i gräset. Aah! Snart snart är sommarn här!

Troll? Spöken?? Enhörningar???

Igår kväll, eller snarare inatt, när ja just höll på att somna blev det plötsligt helt ljust på andr sidan ögonlocken. P.g.a. att jag var halvt sovande fick jag panik och för ett ögonblick var jag helt säker på att jag hade dött och kommit till ljusa himlen. Jag fick ändå upp ögonen och märkte att lampan brevid sängen hade tändts. Dom första minutera var jag helt säker på att det var spöken som tändt den, men sedan lungnade jag ner mig! Jag kom på att den ibland brukar få störningar och tända sig själv ibland.. Men man vet aldrig. Kanske det var ett litet spöke..

Nu när vi ändå är inne på lite övernaturliga saker, så kan vi lika gärna fortsätta den disskusionen. Jag menar, ni skall inte tro att jag är galen, men hur kan vissa vara så säkra på att det inte finns troll, spöken eller enhörningar. Bara för att vi människor inte kan se det behöver det ju inte betyda att det inte finns. Alltså, har någon någonsin sett att det inte skulle finnas en trollkarlsskola tillexempel. Och vem vet vad som finns bortom molnen och stjärnorna? Där kan lika bra finnas en värld som ingen kunnat drömma om! Okey... Jag vet... Jag är en stor drömmare! Men jag hoppas tror och vill att det skall finnas något annat än det som vi ser! Något härligt magiskt. Något som inte har någon vetenskaplig förklaring, utan bara är..

Ja, ja... Nu skall jag sluta vara konstigare än vanligt!
Hej hej! och ha det bra!
ö. "En som funderar för mycket..."

Jag tror jag föresten håller på att bli synsk! Jag fick plötsligt en känsla av att det kom 30 stm på the voice, så ja sa åt mamma att jag skulle titta efter, och tro det eller ej! Där spelades "The Kill" för full hals! Antgligen var det bara sattumalta, men lite spooky ändå...


Hoppryttarn

Glöm köttmästarn! Hoppryttarn är ett mycket bättre namn! Det var så här:

Allt börjadde helt okey, förutom en stressad liten fröken som ville trava fort fort. Det första hindret var ett litet kryss. Lite tveksamt började vi, men efter några gånger flög vi över. Jag var så stolt över min lilla häst! Sedan skulle vi hoppa ett "plankhinder". Det var lägre än krysset så jag var helt beredd på att Dana skulle hoppa elegant över. Dumt av mig att tänka så! Vi kom perfekt i trav mot hindret och Dana gick duktigt fram. Jag ställde mig i fältsits beredd på att hon skulle ta och lyta framhovarna för att sedan flyga smäckert över och fortsätta i galopp på andra sidan hindret... Det var där drömmen sprack! Dana stack huvudet mellan frambenen och tvärnitade. Jag flög framåt, men hade fortarande fötterna i stigbyglarna. "Yes!" Tänkte jag. "Jag hålls kvar". Sekunden efter tappade jag balansen och föll i slow motion över huvudet på min lilla häst, rakt in i hindret. Nåja... Jag måste se det från den ljusa sidan. Jag bjöd publiken på ett gott skratt och dessutom är jag tvungen att baka en kaka till alla som rider hos Ramona. Plus att det var första gången jag trillade av min häst, och det var ju på tiden eftersom jag redan haft henne i ca. 4 månader!

Jaa, hörni! Slapparsöndag blev trots allt lite händelserik i vart fall.. Men nu är det dags att säga god natt! Skoldag imorgon...

Slapparsöndag

Idag! Idag! Har jag ändå en slapparsöndag! Okey... Jag skall ju på hoppträning klockan 5, men det ränknas ju inte. För att jag nu har en slapparsöndag, så vet jag inte riktigt vad jag skall skriva idag, min hjärna har liksom stängt av sig på tankar och funderingar för denna dag, så jag har en liten hälsning till er:

HA EN RIKTIG SKÖN OCH TREVLIG SLAPPAR SÖNDAG NU!
och gå ut i det fina vädret!

Köttmästarn

Från och med nu vill jag att ni alla kallar mig köttmästare Jennifer! Nej nej.. Men man blir lite tokig när man står i kött och fisk lukt i 6 timmar. Ni kan säkert gissa vart jag hamnat! Jo, i köttdisken såklart! Och dumma, dumma Jennifer som gick och var nervös helt i onödan! Att jag aldrig skall lära mig att allt ordnar sig alltid! Det var ju inte alls farligt att var första dagen på jobb! Snälla kollegor och snälla kunder, (tja... för det mesta i vart fall). Dessutom tror jag att jag är något av en naturbegåvning på det här. Köttet får jag prima inpackat, utan att klotta något, och jag skär så fina bitar, och alla vll komma till just mig! Em... NOOOT!! Men huvudsaken är att jag har roligt, och jag lär mig ju. Nåja... Kanske man skulle ta och tänka på refrängen... arbetsdag imorgon igen! Så God NAtt allihop! och sov så gott! och var inte nervösa i onödan... Inte mycket i vart fall...


Jobb Rädd

Första... Första.. Det finns mycket som är första... Första gången du simmar i medelhavet. Första träffen. Första maj. Många av "första" är i regel bra "första". Första hjälpen. Första tuggorna ur ett äpple. Första kyssen. Men sedan så finns det de där jäkla "första" som man helst vill vara utan. En av de "första" är första dagen på ett nytt jobb! Nya människor som man ska kommunicera med. Nya uppgifter man skall lära sig. Man har ingen aning om vad, när hur och varför man skall göra något. Nej! Det skulle vara så mycket lättare om man bara kunde ha en sådan där apparat som i filmen "Click!". Man bara trycker på en knapp så hoppar det över ett kapittel. Tänk! Ett litet tryck och man är förbi stadiet där man inte kan någonting, utan man hoppar dit som man börjar bli lite varm i kläderna. Men nej! Det finns ju ingen sådan apprat, så här får man gå och vara nervös. Första dagen på ett nytt jobb... Om det igår var May Day's eve, så är det "mayday, mayday!" för min del idag! För att inte tala om imorgon bitti..


RSS 2.0