Välkommen till jorden!

Nu äntligen i natt har Nasu fått sitt lilla föl! Det blev en liten hingst! Mer vet jag inte i detta skede, men ni kommer nog att bli väl informerade sedan!

Markoolio med en twist av ålderdom

I förrgår när vi åkte på western kurs till ingå, kom vi att lyssna på en gammal Markoolio cd. Jag har faktiskt aldrig riktigt tyckt om hans låtar, men jag var ju också ganska liten när jag hörde hans låtar så jag förstod nog inte så mycket. Nu, några år senare, förstår jag faktiskt det roliga. Om ni lyssnar ordentligt så får man dra på smilbanden några gånger. Anyway, på lördag var det abi sitz, väldigt lyckad, men det som fastnade i minnet var en lek som vi hade. Det gick ut på att var och en skulle säga "Man känner sig gammal när...". Medan jag svarade ett hastigt uttänkt svar att jag känner mig gammal när jag blir 45, svarade andra att man känner sig gammal när man inte orkar gå på krog, eller man känner sig gammal när man sover på dagen. Men jag började fundera på när man egentligen kommer att känna sig riktigt gammal. Det kan man ju inte veta på förhand. Kanske det är när man inte kan stiga upp ur sängen utan att alla kroppsdelar knakar och brakar eller när man hittar sitt första gråa hårstrå. Vissa kanske aldrig kommer att känna sig gamla. När känner du dig gammal?

Visste du att?

Jag läste det senaste nummret av "Illustrerad vetenskap" idag morse, sådär bläddrade igenom lite. Bang boom crash, så fastnade jag för en artikel om homosexuella djur. Och jo ni läste rätt: HOMOSEXUELLADJUR! Det är inte alltså bara människan som kan vara homosexuell, utan även djur som delfiner, änder och apor. Fast man kan ju inte jämföra deras beteende med människan, men vissa djur gjorde det för samhörighet och andra för att det var bra för hälsan. Det fanns t.o.m. en notis om att bönder i USA är oroliga för sina boskap när de hellre tycks para sig med det samma könet, än med det andra. Det föds tydligen för lite kalvar. Så där fick ni er som tycker att människan är dum och korkad om den är homosexuell! Det är en helt naturlig sak. Dessutom har jag fått svar på varför kossorna alltid verkade så kärleksfulla där jag hade en sköthäst förrut..

Quit playing games with my body

Hör du till en av dem som tycker att musikvideorna bara handlar om en massa halvnakna brudar som dansar en översexigdans? Jag måst säga att jag håller med, och det är inte en bra sak. Men gissa vad jag blev snopen när jag såg Backstreet boys video "Quit playing games with my heart". Alla mina fördomar var som bortblåsta. "Varför är det bara halvnakna flickor med i videorna?" Pff, pyttsan! Om ni någongång ser den laidies, så sit back and enjoy!

789
 Här kommer bilden ifrån

En lo, flere loisar

Vi kom att undra hur man egentligen böjer ordet lo till plural och eftersom mitt loisar förslag slängdes i papperskorgen, kom vi fram till att den enda vettiga lösningen är att säga flera lodjur. Hmm.. Men nu från lodjur (lon, loisar, loar) till någonting helt annat, nämligen filosofi. Mjae.. Inte riktigt. Snarare The Sims, ni vet det där dataspelet man får skapa sin egen familj och bygga sitt eget hus. Allting går lätt som e plätt lätt, det ända du behöver göra är att sitta framför en dator och klicka några gånger med datormusen så gör simmarna precis vad du vill. Eller tja.. Oftast. Men för att krångla till det här hela, så fundera jag här hur världen skulle se ut om vi själva fick bestämma vad vi skulle ha för utseende. Jag menar, innan vi föds så kan vi bestämma att jag vill ha en sådan näsa, och rött hår med gröna ögon. Skulle det finnas fula människor då, eller skulle alla vara vackra och felfria? Det tål att tänkas på. Men jag tror att världen skulle bli ganska trist i alla fall. Ingen spänning eller undringar över varför vi ser ut som vi gör. En annan sak som jag undrat är hur simmarna känner sig när vi tvingar dem att göra saker de inte vill. Jag undrar hur jag skulle känna mig om jag skulle jättegärna vilja se på TV, men en viss kraft tvingar mig att spela datorspel istället. Jag skulle bli ganska arg tror jag. Nu när vi är inne på det här med The Sims, så har ni någonsin funderat på att det kan finnas någon som sitter och spelar oss som ett dataspel. Någon stor kraft som bestämmer vad som skall hända och saker. Kanppast, men man kan ju inte veta! Sådär ja.. Nu har jag fått ut det jag ville ha sagt för idag, och tillsist vill jag ännu säga förlåt om jag tråkat ut någon, men det finns alltid en liten uttråknings riskfaktor med att läsa min blogg, så kom ihåg att jag varnat er nu!

Sex and the City och sorliga Break-ups

Torsdag. Jag borde antingen sitta inne och läsa eller gå ut och vara nyttig, men vad gör jag? Jo, sitter inne hela dagen och ser på "Sex and the City" avsnitt. Visserligen har jag sett dem många gånger förrut, men man tröttnar aldrig. Åtminståne inte jag. Det sorligaste som hänt idag var när Carrie hade berättat för Aidan att hon varit otrogen mot honom med Big och Aidan kom till Charlottes bröllop för att säga att han aldrig kommer att komma över det. Alltid lika sorligt...

Dagens citat:
"I really loved you"
~Aidan Shaw~

Dagens citat...

"We're here for the animals!
That means all animals!"
~Jared Leto~

En liten namlös sak

Nu har jag äntligen lite foton på Danas bebis, (det är Fia som har fotat, eftersom jag inte får sådant gjort). Nu är det enda problemet att den här lilla krabaten inte har något namn ännu, så om du har någon bra idé på ett flicknamn som sku passa så får du gärna berätta för mig.

föl
hjöpgjhgdg

Jag tycker om dig!

dana

RSS 2.0